پنجشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۴۰ ق.ظ
مهندسی مجدد روندی است که در آن وظیفه های فعلی سازمان جای خود را با فرایندهای اصلی کسب و کار عوض کرده اند، و سازمان از حالت وظیفه گرایی به سوی فرایند محوری حرکت میکند همین امر موجب سرعت بخشیدن به روند کسب و کار و کاهش هزینه ها ودر نتیجه رقابتی شدن سازمان می شود.اساس مهندسی مجدد بر بررسی های مرحله ای و حذف مقررات قدیمی و تصورات کنونی است که کارها و فعالیت ها بر مبنای آن انجام می شود.مهندسی مجدد را نمی توان با گام های کوچک و محتاط به اجرا دراورد، به عبارت دیگر یا تغییری تحقق نیابد یا در صورت تحق از ریشه و بنیان تغییر حاصل شود.
ویژگی ها و مزایای مهندسی مجدد
• یکپارچگی مشاغل: حذف بسیاری مشاغل موازی و یکپارچه سازی و ادغام چندین شغل و وظیفه.
• کارمند محوری: بر خلاف شرکت های معمولی که کارمندان مجبور به کسب تکلیف از بالا دست هستند ، با پیاده سازی مهندسی مجدد توانایی کارمندان بالا رفته و موارد کسب تکلیف در مواقع ضروری و لازم پیش می آید.
• جریان طبیعی فرایندها: مهندسی مجدد سبب می شود روند طبیعی پیشرفت کار جایگزین دستورهای ساختگی و از پیش نهاده شود، چندین مرحله با هم پیش روند و زمان های تلف شده میان پایان یک مرحله و اغاز مرحله بعدی از بین رود.
• ارجاع منطقی امور: در سازمانهای سنتی انجام کار بر عهده متخصصان سازمان است اما در مهندسی مجدد ارتباط بین فرایند و سازمان ها به طور کامل دگرگون می شود.
• کاهش بازرسی و کنترل: مهندسی مجدد به جای کنترل دقیق کارهای در حال اجرا ، به بازرسی نهایی پرداخته و موارد جزیی را نادیده می گیرد و در نهایت سبب کاهش شگفت آور هزینه ها خواهد شد.