خدمات فنی و مهندسی و آموزشی

آموزش،انتقال تجربیات،تبادل نظرات و فایل های آموزشی

خدمات فنی و مهندسی و آموزشی

آموزش،انتقال تجربیات،تبادل نظرات و فایل های آموزشی

در این وبلاگ هدف آموزش ، انتقال تجربیات ، تبادل نظرات و فایل های آموزشی بین مهندسین محترم جهت اعتلای جامعه مهندسین محترم میباشد .
بنده در آدرس زیر حضوراً در خدمت دوستان میباشم .

آدرس دفتر فنی و مهندسی نوین طرح
تبریز - خیابان امام خمینی - جنب پارکینگ طبقاتی تربیت - بازار بزرگ تربیت - طبقه زیرزمین - پلاک 7/2
تلفن : 04135565996 - 09363290410
تلگرام NovinTarh2015@
سروش ali.rahimi.97@
اینستاگرام NovinTarh2015@

۸ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است

۱۶
ارديبهشت

انواع بیمه نامه های  پروژه های ساختمان و نکات مهم و ضروری


⚠️الف) بیمه ساختمان های مجاور
(6ماهه-مالی و جانی و اغلب برای گودبرداری استفاده میشود)

⚠️ب) بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان(5نفر کارگر بدون نام).

✅اقدام های مهم و الزامی در بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان:

🔸1: تعدد دیات - این کلوز اغلب در زمانی مفید است که شخصی سقوط کرده و بجای اینکه فوت شود، قطع نخاع میشود؛ آنگاه بجای یک دیه ی کامل، دو دیه یک فرد بالغ به او تعلق میگیرد و درصورتی که این کلوز تحت پوشش نباشد خسارت کامل پرداخت نمیگردد و باقی مانده را میبایستی کارفرما از جیب خود بپردازد.

🔸2: به موجب این کلوز صدمات جانی که خارج از ساعات اداری وارد می شوند جبران خواهد شد.(بسیار مهم)

🔸3: صدمات جسمانی وارد شده به کارکنان بیمه گذار ناشی از مسئولیت مهندس مجری صلاحیت دار تحت پوشش قرار میگیرد.

🔸4: صدمات جسمانی وارده به کارکنان بیمه گذار و پیمانکاران فرعی ناشی از مسئولیت وی تحت پوشش قرار میگیرد.

🔸5: صدمات جسمانی وارد شده به کارکنان بیمه گذار ناشی از مسئولیت مهندسین ناظر و مشاور(محاسب) تحت پوشش قرار میگیرد.

🔸6: مسئولیت بیمه گذار ناشی از صدمات جسمانی وارده به کارکنان بدون رای دادگاه و با احراز مسئولیت بیمه گذار جبران می گردد.

🔸7: هزینه های پزشکی ناشی از صدمات جسمانی وارده به کارکنان بدون اعمال تعرفه دولتی و با ارائه صورتحساب مراجع درمانی جبران میگردد.

🔸8: مطالبات بیمه تامین اجتماعی که طی ماده66قوانین بیمه تامین اجتماعی بر بیمه گذار وارد می شود،پرداخت خواهد شد.
(تبصره1ماده66بیمه تامین اجتماعی:چنانچه کارگری طی حادثه ای در کارگاه ساختمانی فوت کند و یا نقص عضو گردد و از کار افتاده شود،بیمه تامین اجتماعی حقوق مستمری ده سال نامبرده را از صاحبکار و مقصرین حادثه بطور یکجا مطالبه کرده و ماهیانه به زیان دیده و یا وراث او پرداخت میکند)

🔸9: صدمات جسمانی وارده به شخص بیمه گذار، کارفرما و پیمانکار، مهندسین ناظر و طراح تحت پوشش قرار میگیرد.

🔸10: صدمات جسمانی وارده به اشخاص ثالث جبران خواهد شد.

🔸11: در صورتی که پس از پایان بیمه نامه افزایش نرخ دیات اتفاق بیافتد،دیات به نرخ روز پرداخت میشود.(مبنای محاسبه نرخ دیات زمان ارجاع پرونده به اجرای احکام است)

🔸12: صدمات جسمانی وارده ب اشخاص ثالث که ناشی از فعالیت های نامرتبط ساختمانی باشد.(مثلا حادثه به دلیل جابجایی میلگرد سر کوچه اتفاق بیافتد)

🔸13: صدمات جسمانی وارده به اتباع خارجه غیرمجاز(کارگر افغانی)جبران می شود.(این کلوز از تاریخ92/4/25توسط بیمه مرکزی لغو شده است و به همین دلیل پیشنهاد میشود اصلا از کارگر افغانی استفاده نکنید)


@Fazee2

  • علیرضا رحیمی
۱۶
ارديبهشت

امام صادق(علیه‌السلام):

یُعرَفُ مَن یَصِفُ الحَقَّ بِثَلاثِ خِصالٍ: یُنظَرُ اِلى اَصحابِهِ مَن هُم؟ و َاِلى صَلاتِهِ کَیفَ هىَ؟ و َفى اَىِّ وَقتٍ یُصَلّیها؟؛

کسى که از حق دَم مى‌زند با سه ویژگى شناخته مى‌شود: ببینید دوستانش چه کسانى هستند؟ نمازش چگونه است؟ و در چه وقت آن را مى‌خواند؟

📚محاسن ص 254، ح 281


کانال مسجد مقدس جمکران:👇
https://telegram.me/joinchat/Aa3FpDu7aA5tl3_1Ql-WuAجمکران

  • علیرضا رحیمی
۱۴
ارديبهشت

🔸کاشی به اقلامی گفته می شود که فقط برای کار بر روی دیوار است و  نمی توان به هیچ وجه از آن برای کف استفاده کرد زیرا استحکام لازم برای  کف را دارا نیست.
مقاومت کاشی در برابر فشار و سرما و گرما بسیار کم بوده و لذا فقط باید از آن ها برای محیط های بسته و دیوار هایی که از پشت رطوبت ندارند (اصطلاحا نمکش ندارند) استفاده نمود. استفاده کاشی در مواردی که نام برده شد موجب آسیب رسیدن به کاشی می شود.
اما با این وجود کاشی ها دارای طراحی های بسیار زیبا و تنوع بسیار بالایی نسبت به سرامیک ها هستند. بهترین محیط های استفاده از کاشی دیوارهای سرویس های بهداشتی و حمام و آشپزخانه و اتاق ها و پارکینگ و راهرو ها می باشد.
کاشی به خاطر درصد جذب آب بالایی که نسبت به سرامیک دارد برای کار کردن بر روی دیوار و ارتفاع بسیار مناسب  و راحت تر است.
🔶یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شده‌است:
۱- قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان‌بندی کاشیرا تشکیل می‌دهد و به اصطلاح بیسکوئیتی کاشی
۲- لعاب روی آن که ماده‌ای است شیشه‌ای و قسمت رویی آن را تشکیل می‌دهد. سرامیک هم به مواد غیرآلیِ غیرمعدنیِ جامد گفته میشود. حالا به کاشی ای که لعاب روش از جنس سرامیک باشد، کاشی سرامیکی یا سرامیک (در بازار) گفته میشود.
🔸سرامیک به اقلامی گفته می شود که هم برای دیوار و هم برای کف میتوان از آن استفاده نمود ولی به خاطر استحکامی که دارد بیشتر برای کف استفاده می شود.
مقاومت سرامیک در برابر فشار و سرما و گرمای شدید و رطوبت نسبت به کاشی بیشتر بوده ولی تنها نوع خاصی از سرامیک ها که اصطلاحا به آنها پرسلان گفته می شود را می توان در محیط های باز استفاده کرد.
پرسلان ها کاملا در برابر فشار و سرما و گرما و رطوبت مقاوم هستند.به همین دلیل در محیط های باز و تحت فشار و سرما و گرما و رطوبت همانند نمای ساختمان ها و کف حیاط و کف پارکینگ و دیوارهایی که نمکش دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
جذب آب سرامیک ها بسیار کم و پرسلان ها در حدود صفر است. به همین دلیل استفاده آن ها بر روی دیوار وارتفاع  کار بسیار سختی می باشد که برای حل این مشکل از اسکپ بندی استفاده می شود.
⚠️تفاوت بعدی کاشی با سرامیک در میزان استحکام آن ها میباشد
که کاشی به دلیل ظرافت بیشتر و وزن پرس کمتر دربدنه کار میشود.
ولی سرامیک به دلیل پرس سنگین تر و سطح استحکام بالا در کف کار میشود

  • علیرضا رحیمی
۱۴
ارديبهشت

مرغوبیت کاشی معمولا در آزمایشگاه هایی که در کارخانجات تولید کاشی و یا در خارج از کارخانه مستقر می باشد انجام شده ابعاد و همچنین مستوی بودن سطح آن را بوسیله ابزار دقیق اندازه گیری نموده و مقاومت آن را در برابر بارهای وارده و همچنین تغییرات شدید حرارت تعیین می نمایند.
از آنجایی که وسایل آزمایشگاهی دقیق در اختیار کاشی کار نمی باشد لذا با چنین آزمایش ساده که انجام آن نیاز به لوازم آزمایشگاهی ندارد و در همه کارگاه ها مقدور می باشد توسط کاشی کار انجام می شود .
🔸۱.برای انکه از مستوی بودن کاشی مطمئن شویم کافی است دوعدد آنها را از سمتی که لعاب داده شده است روی هم قرار دهیم اگر کاشی کاملا مستوی باشد بافشار انگشت ها روی دولبه یک قطر کاشی لقی احساس نمی شود زیرا اگر سطوح کاشی ها غیر مستوی باشند و به اصطلاح کاس و سینه باشند با فشار دادن روی قطر دوعدد کاشی که روی هم قرار دارند لقی احساس می شود .
🔸۲. برای مطمئن بودن از صاف بودن خطوط آن کافی است  دو عدد کاشی را پهلوی هم قرار بدهیم و درز بین آنها را چشم نگاه کنیم اگر خطوط کناری همه جا به هم پیوسته باشد کاشی دارای خطوط مستقیم می باشد .آزمایش دقیق تر آن است که کاشی را روی یک ورق کاغذ گذاشته و یا نوک مداد نیز بوسیله یک از اضلاع کاش خط مستقیمی روی کاغذ رسم نماییم آنگاه کاشی را 180 درجه حول همان خط دوران داده به طوری که این بار کاشی در سمت دیگر خط رسم شده قبلی واقع شود باز کاشی را به همان خط قبلی متکی کرده و با همان ضلع خط دیگری روی همان خط قبلی رسم می نماییم اگر این دو خط کاملا بر یکدیگر منطبق باشند آن ضلع کاشی مستقیم می باشد اگر با 5یا 6 عدد کاشی این ازمایش را انجام دهیم مرغوبیت کاشی از لحاظ مستوی بودن سطح و همچنین مستقیم بودن اضلاع آن برای ما روشن می شود .
🔸۳.برای آزمایش مرغوبیت لعاب و ضریب انبساط و انقباض آن کافی است کاشی را برای مدت چند ساعت (درحدود 12ساعت ) در یخچال و یا فریزر قرار دهیم آنگاه آن را بیرون آورده و در آب جوش بیاندازیم با وجود اینکه هرگز چنین اختلاف درجه حرارتی برای کاشی بوجود نخواهد آمد ولی اگر کاشی بتواند این اختلاف درجه حرارت را که چیزی درحدود 120 درجه سانتی گراد است تحمل نموده و لعاب روی آن ترک برندارد کاشی مرغوب می باشد برای اطمینان بیشتر این آزمایش را باید پنج یا شش بار انجام دهیم .
🔷درجه مرغوبیت کاشی برمیگردد به عوامل ساخت کاشی از ابتدای تهیه خاک و گل و ترکیبات معدنی که ازمهمترین مسائل در ساخت کاشی می باشد تا انتهای پخت کاشی یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شده است .
🔺اول قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان بندی کاشی را تشکیل می دهد.
🔺دوم لعاب  روی آن که ماده ای شیشه ای و قسمت سطح رویی آن راتشکیل می دهد .
یکی از مهم ترین عوامل در صنعت کاشی سازی آن است که این دو ماده را طوری انتخاب کنید که ضریب انبساط آنها مساوی باشد زیرا با توجه به اینکه در ساختمان های فعلی اغلب از کاشی در سرویس ها استفاده می شود و دراین مکان ها مخصوصا در حمام ها کاشی ها در معرض تغییرات سریع درجه حرارت می باشند و در نتیجه انقباض و انبساط شدید درکاشی ایجاد می گردد و لعاب روی کاشی نسبت به سفال آن بسیار تردتر و شکننده تر  می باشد لذا اگر ضریب انبساط انقباض سفال و لعاب روی آن یکی نباشد بلافاصله بعد از مصرف روی آن ترک هایی ایجاد می شود و کاشی را بسیار بد منظره می نماید.


@Fazee2
  • علیرضا رحیمی
۰۷
ارديبهشت


 

 

  • علیرضا رحیمی
۰۷
ارديبهشت



  • علیرضا رحیمی
۰۷
ارديبهشت

سلام
از دوستانی که وبلاگ رو دنبال میکنن بخاطر راکد موندن وبلاگ و عدم انتشار پست جدید بعلت مشغله زیاد و تغییراتی که داشتیم عذرخواهی میکنم ، سعی میکنم دوباره یه زمانی رو به فعالیت و انتشار مطلب تو وبلاگ اختصاص بدم.
انشاءا...
ممنون از همراهیتون

  • علیرضا رحیمی
۰۷
ارديبهشت

01-تهیه زمین
02-تهیه نقشه های واقعی معماری توسط دفاتر طراحی معماری ( نقشه های واقعی اجرایی ساختمان شامل دفترچه نقشه های معماری و دفترچه نقشه تاسیسات برق ومکانیک)
03-انعقاد قرارداد وکالت اجرای کارهای شهرداری و نظام مهندسی واخذ پروانه و عدم خلافی ها وپایانکارها با دفترفنی مهندسی
04-انعقاد قرارداد با دفتر مهندسی جهت تهیه نقشه های شهرداری ونظام مهندسی
05-تهیه نقشه های واقعی اجرایی سازه توسط دفترفنی مهندسی
06-تهیه نقشه سازه نگهبان توسط دفترفنی مهندسی
07-انعقاد قرارداد وکالت  اجرای کارهای اداری شامل آب وبرق وگاز ومخابرات وتامین اجتماعی ومپ با دفترفنی مهندسی
08-اخذ پروانه ساختمان
09-بیمه نمودن کارگاه ساختمانی
10-تخریب ساختمان قدیمی
11- استقرار نگهبان و تجهیز کارگاه
12- گود برداری
13-اجرای سازه نگهبان
14-بتون مگر وقالب چینی
15-آرماتوربندی  فونداسیون
16-بتون ریزی  فونداسیون
17-اجرای سازه فلزی ( جوشکاری اسکلت )
18-قالب بندی طبقات
19-بتون ریزی طبقات
20-تیغه چینی
21-خاک گچ
22-لوله کشی آب وفاضلاب
23-عقد قرارداد  اطفاء واعلام حریق  وآتش نشانی با دفاترخدمات آتش نشانی به همراه تائیدیه دفتر فنی مهندسی
24-اجرای گازکشی واحدها
25-برق کشی توکار
26-اجرای واحد نمونه
27-رابیتس بندی ( دو گروه – یک گروه مشاعات و یک گروه داخل واحدها )
28-کوم پنجره های نما ودربهای آلومینیومی
29-کوم دربهای فلزی ودربهای انباری
30-جوشکاری خرپشته و دوربام
31-اخذ پایان کار سفتکاری
32-جوشکاری موقت دورراه پله وآسانسور
33-اجرای نما ( نمای اصلی وفرعی یک گروه و سایرمشاعات یک گروه دیگر- ابتدا نمای اصلی وسپس سایر نماها اجراگردد)
34-عقد قرارداد آسانسور با تائیدیه استاندارد
35-حفرچاه آب باران
36-شیب بندی بام وایزوگام اولیه
37-ایزوگام سرویسها
38-اخذ انشعابات آب وفاضلاب ( به تعداد واحدها و یکعدد عمومی )
39-اخذ انشعابات برق (به تعداد واحدها و یکعدد عمومی )
40-حفر چاه ارت با تائیدیه شرکت برق
41-کاشی کاری
42-آماده سازی کف واحدها
43-سرامیک کاری
44-گچ کاری (گروه ها به تعداد واحدهای هرطبقه باشد)
45-کوم دربهای ورودی واحدها یا نصب درب ضد سرقت
46پنجره های نما ودربهای آلومینیومی
47-ایزوگام بام
48-کوپل نورگیر برای خرپشته
49-دربهای چوبی واحدها
50-کمدها واشکافهای واحدها
51-کابینت و دکور
52سنگ کاری پله
53-جوشکاری نرده پله
54-موزائیک پیلوت وحیاط
55-سنگ کاری حیاط
56-نقاشی و کاغذ دیواری
57-نصب شیشه پنجره ها ودربها
58-خرید ونصب شیرآلات و لوازم سرویسهای بهداشتی از نمایندگی ( حتما از لوله کش آب جداگردد)
59-نصبیجات  برق
60-خرید و نصب پکیج ورادیاتور از نمایندگی ( حتما از لوله کش آب جداگردد)
61-نصب آسانسور
62-نصب درب حیاط وپارکینگ
63-تهیه نقشه ازبیلت فقط توسط مهندس مجری ذیصلاح
64-آزادسازی سهمیه مهندس مجری ذیصلاح
65-اخذ تائیدیه و انشعابات  گاز
66-اخذ تائیدیه آتش نشانی توسط دفتر فنی مهندسی
67-پایان کار بهره برداری
68-انعقاد قرارداد وکالت  اجرای کارهای ثبت اسناد و تفکیک سند واحدها
69-فروش واحدها


@Fazee2

  • علیرضا رحیمی